Doorgaan naar inhoud

SATRA

SATRA is een internationaal erkende aangemelde instantie (Notified Body) die een breed scala aan diensten biedt met betrekking tot producttesten, certificering, en advies. Hier is een overzicht van SATRA en haar rol, in de context van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en medische hulpmiddelen.

Over SATRA

 1. Geschiedenis en Achtergrond:

  • Opgericht: SATRA werd opgericht in 1919 en heeft een lange geschiedenis in het bieden van test- en certificeringsdiensten.
  • Locatie: Het hoofdkantoor van SATRA is gevestigd in Kettering, Verenigd Koninkrijk, maar ze opereren wereldwijd.
 2. Diensten:

  • Producttesten: SATRA biedt uitgebreide testdiensten voor verschillende producten, waaronder schoenen, kleding, persoonlijke beschermingsmiddelen, en consumentengoederen.
  • Certificering: Als een aangemelde instantie voor de EU, biedt SATRA certificeringsdiensten die voldoen aan de relevante Europese normen en richtlijnen.
  • Advies en Onderzoek: SATRA biedt ook advies- en onderzoeksdiensten om fabrikanten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun producten.

Rol als Notified Body

 1. Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM):

  • Certificering: SATRA is een aangemelde instantie voor de PBM-verordening (EU) 2016/425. Dit betekent dat ze bevoegd zijn om certificeringen af te geven voor producten die vallen onder deze verordening.
  • Normen: SATRA test en certificeert PBM volgens Europese normen zoals EN 374 (handschoenen voor bescherming tegen chemicaliën en micro-organismen) en EN 388 (handschoenen voor bescherming tegen mechanische risico's).
 2. Medische Hulpmiddelen:

  • MDR (Medical Device Regulation): SATRA is ook een aangemelde instantie voor de EU MDR 2017/745. Ze zijn bevoegd om medische hulpmiddelen te certificeren en te controleren of deze voldoen aan de strenge eisen van deze verordening.

Toepassing op Eurogloves Handschoenen

 1. Certificering door SATRA:
  • Betrouwbaarheid: Eurogloves handschoenen zijn gecertificeerd door SATRA. Dit betekent dat ze voldoen aan hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen. De certificering door een gerenommeerde instantie zoals SATRA geeft gebruikers vertrouwen in de prestaties en betrouwbaarheid van de handschoenen.
  • Regelmatige Controle: SATRA voert regelmatige testen en audits uit om ervoor te zorgen dat de producten blijven voldoen aan de gestelde normen. Dit houdt in dat Eurogloves handschoenen continu voldoen aan de vereisten voor medische hulpmiddelen (MDR Klasse I) en persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE Categorie III).

Voordelen van Certificering door SATRA

 1. Onafhankelijkheid en Expertise:

  • Onafhankelijke Certificering: SATRA biedt een onafhankelijke certificering, wat betekent dat hun tests en beoordelingen onbevooroordeeld zijn en gebaseerd op strikte normen.
  • Expertise en Ervaring: Met meer dan een eeuw ervaring in testen en certificeren, heeft SATRA diepgaande kennis en expertise op het gebied van productveiligheid en -prestaties.
 2. Internationale Erkenning:

  • Breed Erkend: Certificeringen en rapporten van SATRA worden internationaal erkend en gerespecteerd, wat de acceptatie van de producten op wereldmarkten vergemakkelijkt.

Conclusie

SATRA is een vooraanstaande aangemelde instantie die uitgebreide test- en certificeringsdiensten biedt voor persoonlijke beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. De certificering van Eurogloves handschoenen door SATRA bevestigt dat deze producten voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid, waardoor gebruikers verzekerd zijn van betrouwbare bescherming in diverse omgevingen.