Doorgaan naar inhoud

Normeringen en certificeringen

Eurogloves Handschoenen: Normeringen en Certificeringen

Eurogloves handschoenen zijn ontworpen en vervaardigd volgens de hoogste normen om optimale bescherming, hygiëne en gebruiksveiligheid te garanderen.

Hieronder vindt u een uitgebreide samenvatting van de belangrijkste normeringen en certificeringen die van toepassing zijn op onze Eurogloves handschoenen:

AQL 1.5

De term AQL (Acceptable Quality Level) 1.5 is een maatstaf die de kwaliteit van de handschoenen beoordeelt. Deze norm garandeert dat de Eurogloves handschoenen een hoge mate van betrouwbaarheid en bescherming bieden.

EN ISO 455-1/2/3/4

Deze normering omvat verschillende aspecten van medische handschoenen voor eenmalig gebruik:

 1. EN ISO 455-1: Specificaties en tests voor de eisen betreffende de fysieke eigenschappen van de handschoenen, zoals treksterkte en rekbaarheid.
 2. EN ISO 455-2: Eisen en tests voor de waterdichtheid van de handschoenen om te garanderen dat ze geen vloeistoffen doorlaten.
 3. EN ISO 455-3: Eisen en tests voor biologische evaluatie, inclusief het onderzoeken van de biologische veiligheid en de mogelijke aanwezigheid van stoffen die allergische reacties kunnen veroorzaken.
 4. EN ISO 455-4: Specificaties en tests voor de houdbaarheid van de handschoenen, wat inhoudt dat de handschoenen gedurende hun aangegeven levensduur hun eigenschappen behouden.

EN ISO 374-1/2/4/5

Deze normering betreft de bescherming van de handschoenen tegen gevaarlijke chemicaliën en micro-organismen:

 1. EN ISO 374-1: Specificaties en tests voor de handschoenen die bescherming bieden tegen chemische risico's. Dit omvat het testen van de permeatie (doordringing) van chemicaliën.
 2. EN ISO 374-2: Tests voor de weerstand van de handschoenen tegen penetratie door micro-organismen zoals bacteriën en virussen.
 3. EN ISO 374-4: Tests voor de weerstand van de handschoenen tegen degradatie door chemicaliën, wat inhoudt dat de fysieke eigenschappen van de handschoenen niet significant veranderen bij blootstelling aan chemicaliën. 
 4. EN ISO 374-5: Specificaties en tests voor de handschoenen die bescherming bieden tegen micro-organismen, inclusief virussen.

EN ISO 21420:2020

Deze norm specificeert de algemene eisen en testmethoden voor ontwerp en maatvoering van beschermende handschoenen:

 1. EN ISO 21420:2020: Deze norm omvat eisen voor de ergonomie, maatvoering en prestatieniveaus van de handschoenen. Het zorgt ervoor dat de handschoenen comfortabel zijn, goed passen en de nodige behendigheid bieden voor de gebruiker.

Niet-steriel en Voor Eenmalig Gebruik

Eurogloves handschoenen zijn niet-steriel en bedoeld voor eenmalig gebruik. Dit betekent dat ze na gebruik weggegooid moeten worden om kruisbesmetting en verspreiding van micro-organismen te voorkomen.

Poedervrij en Voedselveiligheid

Alle Eurogloves handschoenen zijn poedervrij, wat betekent dat ze geen poeder bevatten dat allergische reacties kan veroorzaken of voedsel kan verontreinigen. Daarnaast zijn ze gecertificeerd voor gebruik in combinatie met voedsel, wat betekent dat ze veilig zijn voor contact met voedselproducten zonder risico op migratie van schadelijke stoffen.

Productie en Certificering

De Eurogloves handschoenen zijn geproduceerd door Medz Europe BV en voldoen aan de volgende regelgeving en certificeringen: -

 1. MDR (EU) 2017/745 (Class I): De handschoenen voldoen aan de vereisten van de Europese Verordening betreffende medische hulpmiddelen, wat betekent dat ze veilig zijn voor gebruik in medische toepassingen.
 2. PPE regelgeving (EU) 2016/425 (Cat. III): De handschoenen voldoen aan de vereisten voor persoonlijke beschermingsmiddelen, categorie III, wat inhoudt dat ze bescherming bieden tegen ernstige risico's.

CE Certificering door Notified Body Satra (CE 2777):

De Eurogloves handschoenen zijn CE-gecertificeerd door Satra, een erkende notified body, wat betekent dat ze voldoen aan de Europese veiligheids-, gezondheids- en milieubeschermingsnormen.

MDR Klasse I en PPE Categorie III

Onze handschoenen voldoen aan de eisen van de MDR Klasse I en PPE Categorie III. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor gebruik in een breed scala aan toepassingen, van medische tot industriële omgevingen, en bieden bescherming tegen een breed scala aan risico's. Eurogloves handschoenen bieden de perfecte combinatie van bescherming, comfort en betrouwbaarheid, en voldoen aan de strengste normen en regelgeving om de veiligheid van de gebruiker te garanderen.