Doorgaan naar inhoud
Voor 23:59 besteld, dezelfde dag verzonden.
Voor 23:59 besteld, dezelfde dag verzonden.
Welke Eurogloves handschoenen passen bij jou?

Welke Eurogloves handschoenen passen bij jou?

De Eurogloves handschoenen worden in verschillende branches ingezet zoals facilitair, medisch, voedingsindustrie, tandartspraktijken, beauty en automotive. De Eurogloves handschoenen zijn gemaakt van nitrile, soft-nitrile, latex of vinyl. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, in onze vorige blogs lees je over de voordelen van de handschoenen per soort. In deze blog brengen we je op de hoogte welke eigenschappen geschikt zijn en voor welke branche.

Eurogloves latex handschoenen

De Eurogloves latex handschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber. De handschoenen sluiten aan als een tweede huid wat zorgt voor een hoge aanrakingsgevoeligheid. Wanneer je de handschoenen voor een langere periode gebruikt, kun je de latex handschoen goed gebruiken omdat een natuurlijk rubber zeer goed ademt. Het nadeel aan latex handschoenen is dat er een kans bestaat op het ontwikkelen van een latex allergie. Dit kan ontstaan bij zowel de drager van de handschoenen als bij de patiënt.

Goed inzetbaar bij branches waarbij een nauwkeurig voelen van oppervlaktes van belang is.

Niet inzetbaar bij branches waar kans voor latex allergie een hoog risico geeft en in branches waar gebruik wordt gemaakt van vetten en oliën.

Eurogloves vinyl handschoenen

De Eurogloves vinyl handschoenen zijn gemaakt van PVC materiaal. Vinyl handschoenen zijn goed bestand tegen vetten en olie, maar zijn niet geschikt voor het werken met oplosmiddelen en ketonen. Het voordeel van vinyl handschoenen is dat ze een goedkoop alternatief zijn voor de latex handschoenen.

Goed inzetbaar wanneer handelingen van korte duur zijn met een laag risico: zoals tankstations en kappers. Ook zijn de handschoenen goed inzetbaar wanneer kosten laag moeten blijven.

Eurogloves nitrile handschoenen

De Eurogloves nitrile handschoenen zijn gemaakt van het sterkste materiaal, namelijk synthetisch rubber. Dankzij de warmte van de hand, past de handschoen zich perfect aan naar de vorm van de hand. Dit zorgt voor extra comfort. Dankzij het sterke materiaal hebben de nitrile handschoenen weerstand tegen scherpe voorwerpen. Ook is de handschoen bestand tegen minerale oliën, plantaardige oliën, vet, benzine, dieselbrandstof en vele zuren. De Eurogloves nitrile kent twee varianten, de solid nitrile en de soft nitrile. De solid nitrile handschoenen wegen 5,2 gram en zijn daardoor extra stevig. De Soft nitrile handschoenen wegen 3,5 gram en hebben daardoor een nog grotere aanrakingsgevoeligheid.

Goed inzetbaar in alle branches.

Vorig artikel Comfortabele handschoenen in de tandartspraktijk
Volgend artikel Voordelen van de Eurogloves Vinyl