Doorgaan naar inhoud
Eurogloves handschoenen en Valentijnsdag

Eurogloves handschoenen en Valentijnsdag

Dit is een combinatie waar je waarschijnlijk niet meteen aan denkt bij Valentijnsdag maar die handschoenen zijn wel degelijk nodig voor het realiseren van de Valentijn cadeautjes die we met Valentijn massaal laten bezorgen bij onze (geheime) liefde.  Want hoe commercieel we het misschien ook vinden we doen er toch aan mee.  In deze blog willen we het verband tussen de handschoenen en Valentijnsdag uitleggen.

De historie van Valentijnsdag

Valentijnsdag heeft zijn oorsprong in de christelijke heiligenlegende van Sint-Valentijn. Er zijn echter verschillende legendes en verhalen over wie Sint-Valentijn precies was. Een van de meest populaire legendes suggereert dat Sint-Valentijn een priester was die in de 3e eeuw in Rome leefde tijdens het bewind van keizer Claudius II.

Volgens de legende verbood keizer Claudius II het huwelijk voor jonge mannen, omdat hij geloofde dat ongehuwde mannen betere soldaten zouden zijn. Sint-Valentijn negeerde dit verbod en bleef huwelijken in het geheim voltrekken. Toen dit ontdekt werd, werd hij gevangengezet en ter dood veroordeeld. Tijdens zijn gevangenschap zou hij een briefje hebben achtergelaten voor de dochter van de gevangenisbewaarder, waarin hij zijn liefde voor haar uitdrukte en ondertekende met "Van jouw Valentijn".

Valentijnsdag is door de eeuwen heen geëvolueerd en heeft zijn oorsprong verloren om een meer algemene viering van liefde en genegenheid te worden. Het wordt nu wereldwijd gevierd door mensen die elkaar liefde tonen en romantische gebaren maken, zoals het uitwisselen van kaarten, bloemen en cadeautjes.

Handschoenen in de voorbereiding van cadeautjes voor Valentijnsdag

De cadeautjes voor Valentijnsdag worden door iemand ontworpen en gemaakt. Bij veel cadeautjes die gemaakt worden komen in de voorbereiding vanuit hygiënisch oogpunt handschoenen aan te pas, zoals bij het bereiden van de op Valentijn gerichte chocolade cadeautjes. De chocolatier gebruikt hierbij handschoenen om zichzelf, maar ook degene die het ontvangt te beschermen tegen micro-organismen. Hetzelfde geldt voor snoepjes die ingepakt worden voor Valentijnsdag. Maar ook bij het maken van geurtjes en verzorgingspakketjes worden handschoenen gebruikt in het productieproces. Handschoenen zijn dus niet direct zichtbaar bij Valentijnsdag, maar in het proces daarvoor worden ze zeker wel gebruikt en zijn ze noodzakelijk. Bij deze cadeautjes worden ze vooraf gebruikt voor het waarborgen van de hygiëne. Maar je kunt handschoenen ook gebruiken om zelf iets mee te maken voor jouw Valentijn.

DIY met handschoenen voor jouw Valentijn

Je kan handschoenen ook gebruiken voor het maken van jouw Valentijns cadeau. Een zelfgemaakt cadeau is toch wel het leukst om te geven, zeker als je de reactie van de ontvanger ziet omdat je liefde niet meer geheim is. We zullen een aantal ideeën geven, maar je kan natuurlijk ook zelf je creativiteit gebruiken om iets te maken wat heel goed bij jouw Valentijn past.

Gepersonaliseerde chocoladebereiding:

Maak zelfgemaakte chocolaatjes met behulp van disposable handschoenen. Smelt chocolade, giet het in kleine vormpjes en gebruik handschoenen om de chocolade te vormen. Voeg dan persoonlijke berichtjes of noten toe aan elke chocolade.

Romantische kaarsen met waxhandschoenen:

Maak zelf kaarsen met wax en disposable handschoenen. Laat de gesmolten wax in de handschoen lopen en laat het uitharden. Knip voorzichtig de handschoen weg en je hebt een unieke, met de handgevormde kaars. Doe hier een kaart bij met een liefde volle tekst en je hebt een persoonlijk Valentijncadeau.

DIY Geurzakjes:

Vul disposable handschoenen met gedroogde bloemblaadjes, lavendel of andere geurige kruiden om geurzakjes te maken. Knoop de uiteinden dicht en voeg een kaartje toe met een liefdevolle boodschap.

Liefdesboodschappen in zeep:

Maak zeep met een romantische twist. Giet gesmolten zeep in handschoenen en laat het uitharden. Snijd de handschoen weg en je hebt zeepjes in de vorm van handen, die je kunt voorzien van een liefdesbriefjes.

Zorg ervoor dat je bij het gebruik van disposable handschoenen kiest voor materialen die veilig zijn voor het beoogde gebruik, zoals voedselveilige handschoenen voor chocoladebereiding. Daarnaast is het altijd goed om rekening te houden met eventuele allergieën van de ontvanger bij het selecteren van materialen voor zelfgemaakte cadeautjes.

Mocht je zelf aan de slag willen gaan en nog handschoenen nodig hebben, bestel ze dan op Eurogloves.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorig artikel Bakken met gemak en hygiëne. Handschoenen aan betekent creativiteit aan.
Volgend artikel Eurogloves: Handschoenen van de beste kwaliteit voor de beste prijs